Maries Bihantverk Primörhonung - svensk honung Maries Bihantverk Primörhonung är en svensk honung som kommer från bikupor runt Malmö och Lund. Honungen skördas 3-4 gånger per år och smaken, färgen och konsistensen skiljer sig mellan de olika skördarna. Skördens varierar till följd av de olika blommor som växer under perioden och blir på så vis helt unik. Primörhonungen är som namnet antyder, säsongens första honung. Den är grovkorning och fast men inte hård. Primörhonungen har en mild och mjuk smak från raps och frukträd. Honungen värms inte upp utan hanteras ytterst varsamt från kupa till burk. Varje skörd skickas till pollenanalys där man räknar pollenkorn genom att titta i mikroskop. Varje blommas pollenkorn har ett unikt utseende. Genom att räkna pollenkornen får man fram hur många procent som kommer från respektive blomma. Rimfrostmönster på honung kan uppstå vid låg vattenhalt och när den är orörd och kristalliseras i burken. Det är inget fel och ger ingen smakförändring utan honungen har fortfarande sin höga kvalitet. Detta är en hantverksmässigt framställd säsongsprodukt som inte har värmebehandlats eller pastöriserats. Användning av Maries Bihantverk Primörhonung Använd Maries Bihantverk Primörhonung vid bakning, i en kopp te eller njut av den precis som den är.