Nordisk Råvara Quinoa Titicaca - ekologisk & svensk quinoa Nordisk Råvara Quinoa Titicaca är små runda frön med en nötig doft och en mild lite söt smak. Quinoa är frön från en ört som på svenska heter mjölmålla. Quinoa växer vilt i Sydamerika och det är också där ifrån den största delen av Quinioa som vi äter i Europa kommer ifrån. Quinoa går däremot utmärkt att odla i Sverige. Det är ett frö som är naturligt glutenfritt, näringsrikt och användbart.Om Nordisk RåvaraNordisk Råvara tycker att det är viktigt att maten vi producerar och äter ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Miljön ska belastas så lite som möjligt. Istället för att skada klimatet ska odlingen bidra till att reparera klimatet genom att binda kol i marken. Maten ska var spårbar och det ska vara tydligt varifrån den kommer och vem som är odlare. Alla grödor från Nordisk Råvara odlas i Sverige hos ett nätverk av engagerade odlare. Användning av Nordisk Råvara Quinoa Titicaca Nordisk Råvara Quinoa Titicaca passar utmärkt att äta som den är istället för t.ex ris. Den är även god att använda i biffar eller bullar.TillagningSkölj quinoan noga. Koka upp rikligt med vatten och salt (2,5 %). Lägg i quinoan och låt koka försiktigt i 15-18 minuter.